DDGV er som nævnt mange gange en non-profit organisation. Dvs at ingen arbejder med løn, alle arbejder frivilligt og giver noget af sig selv, oftes i deres fritid, da alle har familier og jobs ved siden af.

DDGV er derfor en sårbar organisation, fordi det er et spørgsmål om tillid, når nogens kræfter slipper op og nye kræfter skal til. Det kræver forståelse, at man arbejder ydmygt og tålmodigt og byder ind, der hvor man kan se man har evner og der er mangler. Nogen er nye og andre har været med i mange år. Det kræver respekt og at man langsomt byder ind, der hvor man kan se der er brug for hjælp.

Vi forklarer under på et andet post, at DDGV har været under voldsomt pres, fordi en række mennesker i Danmark har sat sig for at angribe både gadehundes ankomst generelt til Danmark, men også DDGV. Fordi vi frivillige i DDGV er fordelt over hele Danmark og ikke kan mødes til ugentlige møder eller opdateringer, støttet eller organisering, så har det i perioder været meget hårdt at blive udsat for så voldsom hetz samtidig med at vi forsøger at hjælpe nogle meget udsatte dyr af godt hjerte.

Derfor er vi taknemmelige for alle former for positiv respons. Vi tager imod donationer af alle former. Penge gaver til Maria og hundene, tæpper puder, hundekurve, mad til hunde og katte – ja alt hvad fantasien kunne komme op med.

Men vi er ikke mange mennsker, og som sagt spredt over hele landet. Vi har brug for folk, der vil hente og bringe, det som er doneret. Folk som kan opbevare, det som er doneret. Lagre rundt omkring i landet. Tålmodighed, når det gælder afhentning og videresending, fordi det er ikke altid vi kan få tingene videre, ned til Maria fordi det kommer kun afsted, hvis der er hunde der skal til Danmark.

Så er du frisk på kørsel, eller transport generelt, måske har du et transport firma der henter bringer varer til fra Tyskland, eller Rumænien, så kan vi også bruge hjælp der.

Vi har også brug for du hjælper med at dele viden om os, altså den positive viden, at du nærlæser vores hjemmeside, følger vores facebook arbejde og Marias facebookside og deler den viden, du dermed får. Jo flere, der hører om Marias hunde, jo flere vil være interesseret i at kunne hjælpe en hund i nød. Vi har brug for gode stærke ressource stærke og stabile familier med god kendskab til eller vilje til at lære og bruge tid på disse hunde.

Har du specielle evner, hvor du tænker, her kan jeg byde ind. Jeg kan se lige det og det mangler her eller der og de ressourcer, de evner, de materialer, de midler har jeg og kan byde ind med. Så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Det kunne feks også være til at søge sponsorater.

Du kan kontakte os under kontakt her på siden og evt melde dig ind under frivillig teamet på facebook: https://www.facebook.com/groups/1385009128264837/

Ønsker du at være plejefamilie?


Ønsker man at være plejefamilie for en af de hunde vi hjælper til Danmark, er der flere ting man skal tage højde for og det er derfor VIGTIGT at man lige læser dette her igennem inden i går videre.
Det aller vigtigste er, at det er virkeligt gennemtænkt og at hele familien er indforstået med det.

Det skal ikke være et øjebliks ønske om at hjælpe en af disse hunde , fordi man har ondt af den.

– Vi ønsker faktisk ingen omplacerings hunde.

Som plejefamilie binder man sig for en periode om indtil vi finder den rette familie, skal hunde kunne bo hos jer.

Perioden kan blive lidt længere eller kortere, men man skal regne med min 3 mdr. Dette er vigtigt at man lige skriver sig bag øret, da vi IKKE sådan uden videre bare kan skaffe en ny kompetent pleje akut, så har man sagt A må man også sige B

Man står selv for det daglige som foder, tilbehør pels – og alm. pleje. Det er her man yder sit som frivillig også.

Plejeren vælger selv om vedkommende vil tegne en sygeforsikring på hunden. Bliver hunden syg og kræver dyrlægebehandling under opholdet hos plejefamilien, kan DDVG ikke drages til ansvar økonomisk. DDVG vil forsøge at bistå plejer i indsamling til behandling.

Mange af de hunde, der kommer fra Valcea har det, der er kaldet demodex (hårsækkemider)

ALLE hunde har det, men ved ekstrem stress og sult bryder det ud og derfor er der mange af disse hunde der har det når de kommer. Det smitter IKKE hverken fra hund til hund eller fra hund til mennesker og det er IKKE som mange fejlagtigt tror Skab, trods det ligner hinanden.

Vær opmærksom på hundens almene tilstand, både pyskisk og fysisk, og lad den stresse af inden den tages til dyrlægen.

Hunden behøver ikke fejle noget,fordi den klør sig, hoster, eller lignende, det kan være stress, dårlig kost og klimaforandringer, mange gange går det over af sig, selv når den først får ro. Men er man i tvivl, så kontakt os.

Husk også at mange af de hunde vi hjemtager er gamle og udslidte eller syge hunde (Demodex ) eller hunde, der IKKE kan håndteres.

Dette skal man være HELT klar over, så det er slet ikke sikkert at du/I ville kunne komme til en dyrlæge med hunden.

Mange af hundene kan halte eller gå mærkeligt.

Det er Rumænske hunde, som på ingen måde har levet et liv som danske hunde. Hundene er slidt op og der kan sjældent gøres noget ved det, andet end at man bruger sin sunde fornuft og lægger mærke til i hvilke situationer, det opstår og sørger for at de er smerte dækket, hvis de har smerter. Hundene må KUN behandles, hvis det er nødvendigt og at der kan gøres noget.

Kort og godt vil man erfare mange ting, man ikke ser ved alm. danske hunde og det skal man være klar på inden man siger JA til en plejehund.
Vær opmærksom på at den ikke kender vores sprog, når den ankommer, så den forstår ikke hvad du beder den om. Langt de fleste kan med både hunde og katte de har deres hundesprog intakt

Hunden kan være bange og skræmt og vil nok bare have fred de første dage. Men den kan også være det modsatte, der er INGEN garantier, så det skal overvejes grundigt.

Man skal være opmærksom på at flere af hundene kan have alvorlige psykiske problemer.

Når du/I har bestemt jer så kontakt en af os, så laver vi lige et infomøde, det er af hensynet til både jer og hunden.

Meld dig KUN som plejefamilie, hvis du kan afse et par mdr. af din tid til det, da der for nogen hundes vedkommende godt kan gå lidt tid, før der findes en familie.

Der vil blive lavet en plejekontrakt og man er meget velkommen til at være med til at vælge en evt. ny og fast familie til plejehunden, da man som pleje familie er den, der kender hunden bedst. Men det er DDVG der har det afgørende ord.

Som plejefamilie kan man IKKE tage nogen som helst bestemmelse omkring aflivning!
Vi har forskellige grænser og derfor er det UDELUKKENDE DDVG, der kan tage den afgørelse om nødvendigt.

DDVG har en NO KILL politik!
Overstående skal være både læst godt igennem og accepteret inden man retter yderliger henvendelse om en evt. plejehund.