Der venter helt sikkert mange skønne oplevelser for jer og den hund, I har valgt. Ligesom med en hvalp skal den (måske) lære alt fra bunde; at gå tur i snor, komme når man kalder, møde nye mennesker. Alt er nyt; lyde, biler, toget, at flytte en stol, vaskemaskinen der larmer osv. Men hunden bærer måske på nogle store ar på sjæl og krop fra de vilkår, som mennesker har budt den tidligere i livet. Så I vil med en god portion tålmodig og konstante gentagelser samt forståelse for den hund se en hund blomstre – og det er da den største og smukkeste gave, man kan få lov at opleve.

Ja, det kan tage lang tid – nogle gange op til flere måneder eller år at heale sin hund, andre gange går der en uge eller to. Det er ikke noget vi i DDGV kan forudsige eller give garantier på. Vi naturligvis ikke kender den hund, du modtager. Derfor må vi understrege, at du skal være forberedt på det ene såvel som det andet. Hunden skal kunne få den ro og tid det tager at hele. Det kræver måske ændringer på en eller flere ting i dit/jeres liv og dette skal man være forberedt og opsat på.
Det kan være en læringsproces for både hund og ejer – men det ender til gengæld (næsten) altid lykkeligt.

Du skal huske, at ønsker du at adoptere via DDVG, så adopterer du også det koncept DDVG står for. Konceptet er beskrevet på disse sider og i adoptionskontrakten som du skriver under på, ved adoption via DDVG.