Hvad koster det at adoptere en hund fra Maria i Rumænien?
Adoption koster 2.700kr. Du betaler 50% (=1.350kr) når vi laver en aftale om en hund.
Dette beløb betales ikke tilbage, hvis du springer fra. De resterende 1.350kr betales ca. 48 timer inden hjemkomst.

Hvad dækker de 2.700 kr?

Beløbet dækker alle de omkostninger, der er i forbindelse med at få hundene fra Marias shelter til Danmark. Oftest har hundene brug for mere end et dyrlægetjek. Nogle hunde har været igennem længerevarende behandlingsforløb, så den ene hund har haft langt flere omkostninger for Maria end andre hunde . Derudover er hunden vaccineret, chippet og har fået udstedt et pas. Prisen omfatter naturligvis også de omkostninger Maria har haft til mad, pleje mm, mens hunden har været hos hende. Endelig dækker også prisen den lange transport gennem flere lande.

Så sammenlignet med en race hund, kan man sige, at man får meget for sine penge. Vi tjener nemlig ikke på hunden, men kun får udgifterne i forbindelse med at få den til Danmark dækket. Herunder hører naturligvis også udgifterne til at Maria kan gøre det muligt at redde disse hunde.
Du skal dog stadig være opmærksom på, at hunden kan komme med uforudsete skader, du selv skal bekoste.

Når hunden er faldet til og kender sin famile rigtig godt og har fundet tryghed, vil man til gengæld opleve en hund, som knytter sig så meget til sin familie og viser det med stor hengivenhed.

Priser for en “gamling” – det vil sige en hund der er 8 år eller derover (8+) er dog en anden. Dels for at hjælpe de ældre og svage hunde afsted hurtigere, så de kan få en god alderdom, så de ikke bliver ydeligere svækkede i ventetiden, men kan få den pleje og kærlighed den fortjener. Dels også fordi der kan påberegnes ekstra udgifter for ældre hunde ved hjemkomst. Ofte skal de have ekstra nærende mad, undersøges af dyrlæge, have fjernet tænder mm. Det skal man selvfølgelig være indstillet på, når man får sådan en gamling hjem.

Prisen for en hund på 8+ er 1800 kr.

Hundene må ikke aflives, eller formidles videre uden en tilladelse af DDVG admins!

Og hvorfor så det? Fordi vi vælger at tage ansvar hele vejen igennem.

Vi understreger, at vi påtager os 100% ansvar for at ALLE de hunde, vi har hjulpet til Danmark, også får så godt et liv som muligt. Vi betragter dem som vores hunde, og kommer du derfor i en situation hvor du ikke vil eller kan have din hund; ikke at kunne magte opgaven, at hunden bliver meget syg eller måske bare at hunden har det meget bedre inde hos din nabo – så skal du underrette os om det. Vi ønsker at tage del i hundens liv og følge den helt til dørs. Vi tager ansvar og i nødsituationer tager vi helt over. Det vil sige vi henter hunden og videre formidler den igen til rette ejere.

Du skal vide, at i en krisesituation eller akut problemstillinger gør vi, hvad vi kan, med de midler og muligheder vi har. Vi er som sagt ikke en stor forening med store lokaler eller et internat med fine båse, vi kan etablere hundene i tilfælde af nødsituationer. Vi skal ud og finde en famile, der enten kan og vil være en pleje familie til den rette famile dukker op eller hunden skal være hos dig. Dette er en del af det koncept du siger ja til ved at adoptere en hund via DDGV.

Vores hverdag er, ud over vores job og familier ligesom alle andre har, baseret på alle mulige forskellige former for frivilligt arbejde i DDGV. Vi lægger mange timer hver dag på forskellige måder alt efter vores kompetencer og muligheder. Vi gør det ikke for at blive kendte eller tjene penge på sagen – vi gør det af et rent hjerte, for at hjælpe de hunde vi kan.

DERFOR har du et økonomisk ansvar!

Når du adopterer en gadehund, har du et økonomisk ansvar – hele vejen igennem. Du kan få en hund, der havde uforudsete skader, som dyrlægen i Rumænien ikke havde spottet. Den kan have skader på sin psyke, der ikke er beskrevet. Den kan kræve dyrlæge besøg kort efter sin ankomst. Vi anbefaler derfor kraftigt, at få hunden forsikret hurtigst muligt, så du kan få hjælp til uforudsete skader og udfordringer.

Da vi er en lille forening og kan vi derfor ikke i alle tilfælde yde økonomisk bistand til den hund, du har adopteret. Du er velkommen til, at søge om støtte hos administratorer, men det beror på en individuel vurdering om, hvorvidt vi er i stand til at hjælpe dig.

DET ØKONOMISKE ANSVAR ER DERFOR DIT, når du adopterer en gadehund hele vejen igennem – også selvom du mener, at DDGV burde betale for noget, du ikke mener var dit ansvar. Du har valgt og er blevet godkendt til hunden, og er du forpligtet til at tage dig af dit nye familie medlem.

Hvis du vælger helt at frasige dig ansvaret, kan DDGV vurdere, at vi må overtage hunden og sætte den i pleje. For at få dækket nogle af de omkostninger, der opstår i sådan en situation, vil vi naturligvis også tage en pris for hunden måske både fra dig men også ved overtagelse af nye ejere. Ikke for at tjene penge på hunden, men for at dække de omkostninger der opstår ved disse uheldige situationer. Det giver sig selv, at intet i livet er gratis. Et tysk ordsprog siger:

Intet i livet er gratis, udover døden, og den koster livet.