Når man har fået hund kan det godt betale sig at søge støtte og vejledning hos andre. Dette har vi gruppen til der hedder Alle os med Valceahunde.

Kan dog oplyse til de nysgerrige at i 2020 er der til om med august adopteret 14 hunde til landet fra Valcea. Hvilket ikke er meget sammenlignet med vores danske venne organisationer.

Bliver Hunden tilset af en dyrlæge?

Ja, hunden bliver tilset og gjort klar inden afrejse med et pas, chip, vacciner og ormekur. Og 48 timer inden afrejse er hundene tilset af en dyrlæge. Det betyder ikke at hunden er 100 % rask og fejlfri. Hunden kan sagtens ankomme med skjulte sygdomme, som en dyrlæge i Rumænien ikke har spottet inden afrejse. Oftes skjuler dyr, de er sårede, fordi de jo er tegn på svaghed, og så overlever de ikke. Dyr i naturen skjuler det også for ikke at blive skubbet ud af flokken og først når de er helt i knæ og tæt på døden forlader de flokken.

Og hunde med et handikap kan få et dejligt liv. Det bør ikke være det, der er afgørende når man adopterer. Og hvis man ønsker sig en perfekt fejlfri hund, så er det igen ikke en gadehund, man skal anskaffe sig.

Får jeg penge retur for min hund?

Det korte og hurtige svar er NEJ!

Får jeg penge retur for min hund, hvis jeg oplever den ikke lever op til min forventninger, eller hvis hunden har reageret aggressivt, eller er løbet væk?

Eller får jeg penge retur for min hund, hvis den bliver syg og jeg ikke har fået forsikret den, eller hvis jeg efter krav fra DDGV har skulle neutralisere den?

Får jeg penge retur, hvis en anden skal overtage min hund, fordi den af den ene eller anden grund ikke skal bo hos mig alligevel?

NEJ. Hvis du har forventninger om at få penge retur fra DDVG så har du ikke gennemlæst dette site eller forstået hele konceptet med DDVG. Derfor understreges det her igen, at DDVG er ikke en stor forening med mange midler men en non-profit organisation. DDVG består af en række frivillige helt almindelige mennesker, der brænder får at hjælpe de hunde (og katte) der kommer fra Rumænien. De penge du har betalt for din hund er ikke et stort beløb. Det er et meget lille beløb sammelignet med hvad du giver for en dansk fremavlet hund. Derfor er du indforstået med, at det fulde beløb du har betalt, er, for at dække vaccination, pas og papirer, dyrlæge regninger i Rumænien, transport til Danmark. Alt hvad der opstår efterfølgende er dit ansvar. Fulde ansvar – på samme måde hvis du har købt et dyr i Danmark. Hunden er heller ikke en retur vare, som hvis du har købt en støvsuger, der bryder sammen efter kort tid. Der er ingen reklamationsret på en levende hund, fra et andet land. Du har adopteret en hund, fordi du af et godt hjerte vidste at du havde tiden, pladsen, økonomien og overskuddet til at give denne hund et godt liv. Hvis DU ikke kan magte den opgave – er det IKKE de frivillige i DDVG der af egen økonomi skal kompensere dig. DDVG ejer hunden fordi vi er ansvarlige for den har et godt liv i Danmark og derfor forbeholder vi os retten til at afhente den hos dig, hvis du ikke kan magte opgaven! Og ja – hunden vil ikke blive formidlet gratis videre til en ny familie, der vil blive opkrævet et gebyr fra den nye familie, fordi det kræver tid, omkostninger som transport, måske en midlertidig plejefamilie, dækning af foder til plejefamilien, måske nyt dyrlæge tjek at videreformidle din hund. Så derfor skal du ikke skrive til os, for at få dækket de omkostninger, du har, når du har adopteret en hund via DDGV.”

Du skal huske, at ønsker du at adoptere via DDVG, så adopterer du også det koncept DDVG står for. Konceptet er beskrevet på disse sider og i adoptionskontrakten som du skriver under på, ved adoption via DDVG.