Måske har du aldrig haft hund før eller måske har du haft hund i 20 år.
Men hvis du har aldrig før fået en hund, som ikke kommer direkte fra mor efter 8 uger, så har vi samlet en række gode råd og erfaringer:

  1. Tålmodighed, tålmodighed og atter tålmodighed – for det tager tid. Der er brug for masser af kærlighed og positiv forstærkning. Husk at, næsten alt er nyt og ukendt for din hund, så den vil blive forskrækket, overrasket og nervøs ved mange ting.
  2. Der er stor forskel på gadehunde. Ligesom der også er meget stor forskel på hunde der kommer fra en kennel, hvad enten det er avl fra dansk side eller race rene hunde hentet fra udlandet. Mange har aldrig været gadehunde, men har boet i shelter hele (det meste) deres liv. Nogle bliver samlet op på gaden, fundet i bjergene mv. Andre bliver født i et shelter (højst sansynligt) uden den socialisering andre hunde gennemgår. Andre har gået rundt i gaderne og tigget mad og er måske rigtig godt socialiseret, men har måske ting i bagagen, fordi de har oplevet grænseoverskridende adfærd fra mennesker. Det er ikke altid man ved hvilken historie hunden har, og derfor er det vigtigt at være forstående over for hunden og den adfærd den bringer for dagen.
  3. Begrebet gadehund er et meget negativt ladet ord og tilgodeser ikke det levende individ, som desværre har været udsat for lidt af hvert fra menneskers hånd. Der er nemlig stor forskel på hundene landene i mellem (da kulturen naturligvis er anderledes land for land). Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i – så vidt muligt – hvilke vilkår hunden kommer fra. ( Hvis det er muligt.) Om den har været familiehund, gadehund? Har den boet i tætbeboede områder, eller ude på landet? Det er ikke muligt at vide for alle hunde, men jo bedre forberedt du er, jo bedre kan du hjælpe din nye hund finde sig til rette.
  4. Benyt os! Det er altid tilladt at søge råd på vores Facebook-gruppe og der er mange aktive medlemmer, som gladeligt deler deres erfaringer – så skriv endelig hvis du ønsker lidt råd fra andre, som selv har været ny med gadehund engang. Del også gerne dine oplevelser og erfaringer generelt – dette kan måske hjælpe andre eller måske du kan få indput fra andre perspektiver, som du ikke selv havde set.
    Vi har også samlet en del information med det formål at hjælpe dig med din hund her på vores hjemmeside (vi opaterer stadig), og hvis du har brug for yderligere råd eller vejledning, er der mulighed for at vi hjælper, vejleder eller sparre med dig efter behov.