Her finder i en guide til at vejlede jer bedst muligt til en god velkomst for både hunden og jer. Der er altid flere veje, der fører til samme mål, selv om den vej ikke står beskrevet her – med kærlighed og fornuft kommer man langt.

Vær opmærksom på hundens almene tilstand, både psykisk og fysisk.
Lad den stresse af inden, den tages til dyrlægen. Hunden fejler ikke nødvendigvis noget, fordi den klør sig, hoster, eller lignende. Det kan skyldes stress, dårlig kost og klimaforandringer. Mange gange går det over af sig, selv når den først får ro. Hvis du er i tvivl, så kontakt administratorer i gruppen.

Mange af de hunde, der kommer fra Valcea, har det der kaldet demodex (hårsækkemider)

Alle hunde har Demodex og dette bryder ud ved ekstrem stress og sult. Derfor vil I bemærke dette i højere grad når de først ankommer til Danmark. Det smitter ikke! Hverken fra hund til hund, eller fra hund til mennesker. Det er ikke skab, som mange fejlagtigt mistænker, men symptomerne minder om.

Hunden ofte få dårlig mave, hvilket også kan være stress efter den store omvæltning for den og skift i kosten. Det kan også være tegn på, at hunden har nyudklækkede orm i maven. Det kan sagtens ordnes med en ormekur. Men hvis hunde kaster op eller har blod i afføringen, bør I naturligvis kontakte en dyrlæge med det samme. Og husk på det er ikke DDGVs opgave at betale for den regning. Du bør være indforstået med, at det kan være din nye hund har brug for hjælp og det netop er derfor du valgt, at adoptere en hund fremfor at købe sikkert via dansk avl.

Husk også, at mange af de hunde vi hjemtager er gamle eller udslidte hunde. Eller hunde, der ikke kan håndteres. Dette skal man være helt klar over, og man skal være klar på, at ikke sikkert at du/i ville kunne komme til en dyrlæge med hunden. De fleste steder i landet, vil du i stedet kunne finde en dyrlæge, der er villig til at køre ud. Så bedøves hunden, så dyrlægen kan undersøge den.

Mange af hundene kan halte eller gå mærkeligt. Dette er højest sandsynligt slitage og hundene behøver derfor ikke nødvendigvis en dyrlæge. Det er rumænske gadehunde, som på ingen måde har levet et liv som danske hunde. Hundene er slidt op og der kan sjældent gøres noget ved det. Det er dog vigtigt, at lægge mærke til i hvilke situationer halten opstår og eventuelt sørge for, at de får smertestillende, hvis de har smerter.

Der er mange ting man skal være klar på, når man siger “ja” til en gadehund. De kender ikke vores sprog og er ikke nødvendigvis trænes, selvom de forstod dig. Det er derfor en helt anden forpligteigelse, end en almindelig dansk hun. Men til gengæld vil man også opleve en utrolig udvikling, hvis man giver sin hund, tid, ro, opmærksomhed, træning og kærlighed.

Hunden kan være bange og skræmt og vil nok bare have fred de første dage.

Men den kan også være det modsatte, der er ingen garantier. Så en adoption skal overvejes grundigt. Man skal være opmærksom på, at flere af hunde kan have alvorlige psykiske problemer.

Hundene må ikke aflives, eller formidles videre uden en tilladelse af DDVG admins!