Når du adoptere en hund via DDGV, så adopterer du en hund med flere udfordringer end normalt. Dette har du sikkert læst under flere af vores kategorier og vi understreger det igen og igen, fordi vi har oplevet at nogle af godt hjerte, måske tænker de blot skal hjælpe en hund fra Rumænien og så slet ikke magter opgaven, når det kommer til stykket. Du skal du være indstillet på at skulle arbejde med din hund nogle gange flere måneder frem i tiden, andre gange resten af dens liv – og derfor skal du være indstillet på at dette vil kræve meget af din tid, din familie, dine omgivelser.

Til det skal indskydes at ikke alle hunde er mere arbejds krævende end en Dansk avlet hunde hvalp er. Du kan være heldig at få en hund som bare falder til og arter sig i løbet af de første uger.

Du skal også være opmærksom på at at DDGV ikke er en stor og mægtig dyreværnsorganisation. Vi har et forenings navn, men er endnu ikke reelt etableret som forening, da vi arbejder med at få medlemmer nok til at kunne konstiturere os som forening. Det vil sige, at alle vi som arbejder i foreningen, altså for DDGV – vi arbejder 100% frivilligt og ulønnet. Foreningen modtager donationer, men disse er ikke nok til at aflønne noget personale og vi ønsker også at alt vi modtager, bliver doneret direkte videre til de Rumænske gadehunde eller dyrelæge regninger i Danmark eller Rumænien til de hunde, der pludselig står med større udfordringer end forventet.

Derfor understreger vi, at vi IKKE har midler til tilbagebetale dig penge for din hund, hvis du fortryder eller har adopteret en hund du alligevel ikke magter opgaven af.

Samtidig gør vi opmærksom på, at vi påtager os 100% ansvar for at ALLE de hunde vi har hjulpet til Danmark, også får så godt et liv som muligt. Vi betragter dem som vores hunde, og skulle du derfor opleve, ikke at ville have din hund, ikke at kunne magte opgaven, at hunden bliver meget syg eller måske bare at hunden har det meget bedre inde hos din nabo – så skal du fortælle os om det. Vi ønsker at tage del i hundens liv og følge den helt til dørs. Vi tager ansvar og i nød situationer tager vi helt over. Det vil sige vi henter hunden og videre formidler den igen til rette ejere.

Du skal vide at i en krise situation eller akut situation, gør vi hvad vi kan med de midler og muligheder vi har. Vi er som sagt ikke en stor forening med store lokaler, eller et internat med fine båse vi kan etablere hunde i, i tilfælde af nødsituationer. Vi skal ud og finde en famile, der enten kan og vil være en pleje familie til den rette famile dukker op, eller hunden skal være hos dig. Dette er en del af det koncept du siger ja til ved at adoptere en hund via DDGV.

Vores hverdag er ud over vores job og familier, ligesom alle andre har, – derfor baseret på alle mulige forskellige former for frivilligt arbejde i DDGV regi. Vi lægger mange timer hver dag, på forskellige måder, alt efter vores kompetencer og muligheder. Vi gør det ikke for at blive kendte, eller tjene penge på sagen, – vi gør det af et rent hjerte, for at hjælpe de hunde, vi kan.

Vi er heller ikke fejlfrie og som helt almindelige mennesker, har vi stået i situationer, der ind imellem gjorde at lige meget hvad vi gjorde, så var det ikke godt nok.

Birgit Hansen

Historien bag DDGV

I December 2013 så Birgit Hansen helt tilfældigt en video af en gammel hund med ticks i hoved på et offentlig shelter i Rumænien .
Ingen i Danmark kendte på det tidspunkt noget til den lille bjergby i Valcea .
Det var helt ukendt i Danmark.
Birgit blev meget grebet af den svære situation, hun så hunden være i og det lykkes hende efter et par uger at finde frem til de mennesker, der havde postet videoen på facebook.
Det var en frivillig på det shelter der hedder Nicoletta .
Birgit kom i kontakt med hende og de sagde ja til at sende den gamle sorte hund til Hamborg, hvor Birgit så kunne hente ham .
Birgit skulle navngive sin hund til det pas den skulle have lavet og det hele gik så stærkt, så det eneste hun kunne finde på var Hr.Hansen.
Hr. Hansen kom helt præcist d 19 januar 2014 til Hamborg .
Birgit kendte ikke de mennesker der arbejde med hundene i Rumænien og da man hører meget om korruption i disse lande, så var hun i tvivl om de sendte den “rigtige hund” fra videoen på facebook eller måske fordi “den rigtige” var død eller bare var blikfang fra shelteret .
Men da hun mødte Hr Hansen i Hamborg var hun ikke i tvivl. Det var mørkt da hun ankom og pakerede sin bil foran et privat hus.
Her kunne hun igennem ruderne se en sort gammel hund, hvis ticks var tydelige. Hun hentede sin Hr Hansen og kørte tilbage til DK.

Dagen efter tjekkede Birgit shelteret ud på nettet og så noget hun aldrig havde forestillet sig. Et stort og meget usselt offentlig døds shelter ned knapt 800 hunde stuvet sammen !
Den ene i mere forfærdelig stand efter den anden
Samme dag lavede Birgit Hansen foreningen : Den Danske Valceagruppe, fordi hun vidste at her MÅTTE hun bare hjælpe alle dem der var i nød.

Konceptet var og er at hjælpe de syge de gamle, de traumatiserede og mødre med hvalpe.

Birgit Hansen


Det var en kategori af hunde ingen andre overhoved ville overveje at hjælpe ..
Så enten hjalp vi – eller hver og en ville få en død vi ikke engang ville kunne forestille os .
Vel vidende at når man adopterer den slags hunde ville det også give massive problemer.
Dette valgte Birgit Hansen at tage med i føste omgang helt alene.
Men hurtigt fik hun dannet en lille forening med flere admins via facebook.
Og så eksploderende det nærmest, der var så mange der ville hjælpe.
Noget hun aldrig havde forestillet sig .


Til dags dato har vi nok taget 2500 hunde til DK i DDGV.
Hr. Hansen lever stadig i bedste velgående dog noget grå i toppen .

Birgit Hansen


Efter hånden som det udviklede sig ville Birgit besøge stedet
Hun var i mellem tiden kommet i kontakt med de to andre frivillige
Florentina og Maria , der var de 3 som hjalp og var frivillige i Valcea
Maria var også den, der kørte hundene til Hamborg fast en gang pr måned .
Tyskerne havde i længere haft kendskab til de forfærdelige forhold og havde hjulpet i Valcea med at adoptere hunde derfra, til bedre vilkår og hjem, hvor de kunne få en kærlig fremtid.

Som i gælder i alle livet sammenhænge, hvor der er mennesker, er der forskellige forstillinger om hvor og hvordan noget skal gøres og disse 3 frivillige rumænske piger var ikke enige om alt og måtte til sidst splittes op.


Birgit Hansen deltog i dette møde og oplevede at Marias kærlighed til dyr og arbejde med hunde matchede overens med Birgits holdninger, hvorefter et mange årigt samarbejde var etableret mellem DDGV og Maria Christina Rizea.

Birgit Hansen forlod DDGV i foråret 2020, da hun trods et kæmpe arbejde gennem 7 år, hvor hun har været med til at hjælpe og redde over 3000 hunde og sende foder og udstyr til Rumænien er blevet personligt forfulgt af mennesker, som ikke har forstået konceptet bag DDGV og derfor har udsat Birgit for så grov hetz, at hun har måtte trække sig helt ud af foreninges arbejdet.

Foreningen takker Birgit for det kæmpe arbejde hun har stået for og glædet mange familier med en dejlig hund gennem disse år.