Introduktion til andre hunde i hjemmet sker normalt, når jeres nye hund bliver afleveret. Hvis der er lidt mange spændinger, kan man eventuelt tage hver sin hund i snor og gå ud i haven og lave lidt træningsøvelser. For den nye hund består øvelser i, at lære haven at kende, mens den gammel hund udfører øvelser. Så fokus på ’snude til snude møde’ fjernes inden man går ind i huset. Her fortsætter træningen på samme måde og stadig i snor til begge hunde er rolige.

Hos katte kan det være til en fordel at skærme med glasdør eller gitter. Så katten har mulighed for at se den nye hund an på afstand, inden de skal omgås.

Kødben og legesager kan med fordel lægges væk de første dage, for at skabe ro blandt hundene. Mange gadehunde er vant til, at der er rift om tingene. Så den skal lige finde ud af, at her er vand og mad nok. Når man vil introducere hunden til disse ting, kan det være en fordel at sprede masser af begge dele rundt i rummet. Så opfatter gadehunden hurtigt, at det ikke er noget den behøver ’passe på’ her ved os.