Vores primære koncept er at finde et hjem til de syge, de gamle og de traumatiserede hunde og katte. Altså dem som andre ikke vil give en chance. Men vi finder også hjem til mange hvalpe.

I 2020 kan vi informere om at der til og med august er adopteret 14 hunde til Danmark fra Valcea.

Før du siger JA til at adoptere en af de rumænske gadehunde, skal du læse denne guide grundigt igennem.

Du skal huske, at ønsker du at adoptere via DDVG, så adopterer du også det koncept DDVG står for. Konceptet er beskrevet på disse sider og i adoptionskontrakten, som du skriver under på, ved adoption via DDVG.

Men kort beskrevet er DDVG’s koncept, at når man vælger at adoptere en gadehund via DDVG, så vælger man, at adoptere en hund, man skal VÆRE NOGET FOR. Man ønsker at hjælpe den, bidrage til hundens liv, så den får lov at opleve hvad ro, tryghed, kærlighed er. Uanset hvad det tager af tid og kræfter – og måske man selv må ændre i sine egne eller familiens rutiner for at VÆRE NOGET FOR den hund man har adopteret. Altså er man sig bevidst om at hunden har en bagage med og uanset hvad det måtte være – så er man parat til at yde den omsorg det måtte kræve.

Når du/I har bestemt jer så skriv en besked til en af vores administratorer eller Den Danske Valcea Gruppe’s Facebookside : https://www.facebook.com/groups/915428351841406/.

Send os en kort beskrivelse med følgende info:

Hvor bor du? Hus eller lejlighed?
Hvor bor du i landet?
Har du børn? Hvis ja, hvor gammel er de?
Hvad kan du tilbyde hunden?
Efterhånden bliver du kontaktet og vi laver et hjemmebesøg hos dig. Det er af hensyn til både dig, din familie og hunden.

Vaccination og Pas

Når du adopterer en hund, skal du vide, at alle hunde er testet inden afrejse i henhold til Fødevarestyrelsens krav til import af hunde fra Rumænien (de er faktisk testet for mere en kravene forskriver)

Helt konkret er de testet for SNAP 4Dx Plus-test – Hjerteorm, Lyme sygdom, Ehrlichia, Anaplasma, Giardia, Leishmania, Parvovirus, Distemper.

Alle hunde er vaccineret og chippet. De er selvfølgelig neutraliserede, hvis de er gamle nok. Der er tæverne mellem 1. og 2. løbetid. Hanhundene anbefales først kastreret, når de er kønsmodne – ca. 6 måneder (hvis de kastreres tidligere bliver de ofte større end normalt og dette kan lede til uønskede vækstforstyrrelser)

Hunden bliver tilset og gjort klar inden afrejse med et pas, chip, vacciner og ormekur. Og 48 timer inden afrejse er hundene tilset af en dyrlæge.

Til trods for dyrlægebesøg og vacciner skal du som udgangspunkt være opmærksom på, at din hund kan have uforudsete eller uopdagede sygdomme med sig. Vi anbefaler derfor altid, at din nye hund får en ormekur, når du får den hjem. Det er normalt, at alle hunde kan få orm, især spoleorm er meget hyppigt. Også for hunde adopteret her i Danmark og skal derfor ligeledes behandles for orm flere gange i deres liv, så det skal du ikke lade dig afskrække af.

Adoptionskontrakt

Alle hunde som adopteres gennem Den Danske Valcea Grupper bliver formidlet på en kontrakt. Herunder kan du allerede inden du finder en ny ven se indholdet af denne kontrakt. ( august 2020 Kontrakten er under opdatering)

Voksne og hvalpe

Voksne hunde kan vi sjældent kende forhistorien hos og derfor formidles voksne hunde ikke til familier med små børn eller i lejligheder.For eksempel kan hunden være så angst, at de ikke er i stand til at gå tur uden panik. Derfor er det vigtigt, at de i stedet kan komme ud i haven, hvor de kan føle sig trygge.
Hvalpe har som udgangspunkt altid været i Marias hænder og er derfor sjældent lige så skadet, da de har undgået de grusomheder fra andre mennesker, som de voksne hunde gerne have måtte udstå. De vil derfor kunne komme både i lejlighed og til familier med små børn, såfremt I bliver godkendt. Du skal desuden være 25 år for at kunne adoptere en hund.

Hvornår kommer hundene?


Der transporteres hunde fra Maria ca en gang om måneden men i 2020 har det været betydeligt mindre. Det foregår oftest om lørdagen. Men dette er selvfølgelig betinget af, at der er nogle adoptanter til hundene. Maria eller hendes mand som regel pakker de adopterede hunde i en bil og kører dem op til Hamborg i Tyskland, og her sørger vi for, at de bliver hentet og kørt til Danmark.
Ligesom dyrlægetjek, vaccination og papirarbejdet som pas er transporten af hundene naturligvis også inkluderet i det adoptionsgebyr, du betaler for hunden. Du kan læse mere om transporten her: http://ddvg.ncr.sh/2020/02/14/transporten-til-danmark/

Størrelse og race

Da hundene primært er fundet på gaden, kan vi ikke vide hvilken race hunden er eller hvor stor den bliver – vi kan selvfølgelig give et kvalificeret bud. Så hvis du har forelsket dig i en hvalp, har du mulighed for at skrive en privatbesked til Maria. Måske hun har kendskab til forældrene hvilket giver et meget bedre bud på hundens størrelse Vi kan dog ikke give nogle garantier, da der jo er tale om blandingshunde. Du kan læse mere og se flere hunde på enten Marias facebookside eller DDGVs facebook side.
https://www.facebook.com/MaRRia.Cristina

https://www.facebook.com/groups/915428351841406/

Hundene må ikke aflives, eller formidles videre uden en tilladelse af DDVG admins!

DDGV’s facebook side: https://www.facebook.com/groups/915428351841406/

Marias facebook side: https://www.facebook.com/MaRRia.Cristina

Marias hjemmeside: https://www.hope-for-future.com