Hundene fra Valcea er ikke nødvendigvis renlige fra starten af. Nogle hunde har måske været hos en familie inden gaden/shelteret, men nogle har også været gadehunde hele deres liv og skal derfor lære renlighed fra bunden.
En god idé til at træne renligheden er at sørge for nogle lækre pølsestykker (eller andre helt fantastiske godbidder), som hunden kun får hver gang den besørger ude.
Sig eventuelt “tis” i det øjeblik hunden laver stort eller småt i haven og beløn med den eftertragtede pølse bid. Gadehunde er kloge hunde, så de fleste lærer det hurtigt.

Nogle af hundene er også så traumatiserede og skræmte, at de enten ikke kan overskue eller tør bevæge sig ud i haven (eller for langt fra det “helle” de har fundet i huset). Her kræves igen tålmodighed og forståelse for hundens situation, da denne frygt vil resultere i, at hunden (højst sansynligt om natten eller når I er ude af huset) vil finde et hjørne har huset, hvor der i stedet besørges.
I tiden hvor hunden stadig er så skræmt, kan det være en fordel at sørge for plastikafdækning (eller tis-tæpper) på dette sted, da hun vil gøre dette, når i sover eller er ude. Så slipper man i denne periode for, at gulv bliver ødelagt i tilfælde, hvor det ligger lidt, inden man står op eller kommer hjem.
I disse tilfælde er det vigtigt, at hunden selvfølgelig ikke får skidebalde for lorten på gulvet. Hunden bliver kun mere utryg og bange og lærer desværre ikke noget.
I stedet skal efterladenskaberne stille og roligt bare fjernes uden reaktion. Hunden ved jo måske egentlig godt, at det er forkert adfærd – men tør simpelthen ikke andet.